Varuška čez poletne počitnice

Ker moje delo poteka doma, se z tem, kako bo moj otrok preživel počitnice nisem obremenjevala, ker sem vedela, da bo lahko z menoj doma, mislila, sem da ne potrebujem varstva zanj, saj bom sama zmogla, kasneje, ko so se začele počitnice, pa kar hitro ugotovila, da je varuška edina rešitev, da speljemo te počitnice. 

Namreč, ko so se počitnice začele, sem imela vse točno splanirano, kako bodo potekali dnevi. Vedela sem, da potrebujem nekaj časa za svoje delo, potem za gospodinjska dela in da se bom morala tudi posvetiti sinu. Vse sem splanirala, a zgodilo se je to, da enostavno ni šlo in potrebna je bila varuška, ker je mojemu sinu po treh dneh enoličnega ritma postalo vse skupaj brez veze in dolgčas. Nisem več mogla gledati tega, ker sem vedela, da se bova samo prepirala, tako sem spoznala, da je varuška potrebna tudi takrat, ko je eden starš med počitnicami doma in dela od doma, ker enostavno so to počitnice in otroci hočejo gibanje, sodelovanje, druženje. 

No, to mi je šola, da tudi če je starš doma, poleti med počitnicami ni rešitve, otrok potrebuje družbo, menjavo okolja, dogodke in tako je tudi prav. V našem kraju je varuška, ki med poletjem čuva par otrok, a jaz sem bila prepričana, da je ne potrebujem, zato se niti nisem pozanimala kako in kaj. 

Danes gledam na počitnice drugače, varuška je še kako potrebna, raje plačam za njo in da se ima moj otrok dobro med počitnicami, kot pa da je doma in ne ve kaj naj počne. Sedaj vem za vse počitnice naprej, da mora biti varuška rezervirana že v naprej, kajti druženje otrok je nekaj najlepšega za njih, tako varuška poskrbi za zabavo, prehrano, igre in vse kar med počitnicami otrok potrebuje. Jaz pa imam tako svoj ritem in ko pride otrok domov, se mu lahko posvetim.