Smrad iz odtoka – najbolje se ga je rešiti s pomočjo učinkovitih naravnih trikov

Čeprav svoj kuhinjski prostor dosledno čistite, se včasih zgodi, da iz odtoka prične neprijetno smrdeti. Navadno smrad želimo takoj odstraniti, zato posegamo tudi po izjemno agresivnih sredstvih, ki pa na žalost niso dobra ne za nas ne za naše okolje. Veliko bolje je, če si vzamemo nekaj minut več časa za razmislek in posežemo po varnejših alternativah, ki so prav tako učinkovite.

Zaupali vam bomo, kako lahko smrad iz odtoka rešite na sila preprost, zdrav, varen pa tudi učinkovit način. Seveda je možnosti več, kot si mislite.

S pokrovčkom najprej zamašite odtok

Ena od bolj prijaznih rešitev za smrad iz odtoka je ta, da najprej s pokrovčkom zamašite odtok. Korito nato napolnite s kar se da vročo vodo. Vanjo vmešajte samo nekaj kapljic detergenta za posodo, temu dodajte približno tri velike žlice soda bikarbone. Vse skupaj nežno premešajte, da se vsebina stopi. Nato odtok odmašite. Voda bo pričela s precej veliko silo prodirati v sifon. Na takšen način boste lahko hitro odstranili morebitne ostanke, smrad iz odtoka pa bo hitro postal neljuba preteklost.

Sledi drugi korak. Tega v resnici lahko storite že kakšen dan prej. V plastično embalažo oziroma posodo za ledene kocke najprej natočite beli kos ter sok limone. Mešanico dajte zamrzniti. Kocke nato naslednji dan v kombinaciji z nekaj ščepci na grobo zmlete soli vrzite v odtočno odprtino. Sol ter kocke bodo na zelo uspešen ter hiter način mehansko odstranile vso umazanijo. Naloga limone pa je, da vse skupaj še močno osveži. V tem primeru pa bo smrad iz odtoka sploh postala preteklost.

Vedno dobrodošla kombinacija sode bikarbone in vrele vode

Sicer pa neprijetni vonj oziroma smrad iz odtoka hitro odženete z vsem poznano kombinacijo sode bikarbone ter vrele vode. Najprej zavrite pol lonec vode, vanjo vmešajte merico sode ter vse skupaj zlijte v odtočno cev, iz katere prihaja smrad.