Kompresijske nogavice so izdelane iz vrhunskih materialov

Kompresijske nogavice so bile v preteklosti večkrat precej neudobne, saj so bile izdelane iz umetnih materialov, ki so slabo odvajali odvečno vlago. Posledica tega pa je bilo zelo neprijetno prekomerno potenje ter občutek nelagodja. V hujših primerih so se pojavile tudi spremembe na koži v obliki srbečih izpuščajev. Vse to je pogosto pripeljalo do tega, da nekdo, ki bi zaradi zdravstvenih razlogov moral nositi kompresijske nogavice opustil. S tem pa se je izpostavil veliko večjemu tveganju nastanka tromboze ali podobnih zapletov.

Poleg tega pa je pri njih bolezen zaradi krčnih žil na spodnjih okončinah tako napredovala, da so morali na operativni poseg. Sodobni materiali iz katerih so izdelane kompresijske nogavice so zelo elastični in zračni. Sedaj se skoraj ne more zgoditi, da bi nekdo opustil njihovo nošenje zaradi občutka nelagodja. Dogaja se ravno obratno. Ljudje, ki nosijo kvalitetne kompresijske nogavice iz sodobnih materialov, kmalu spoznajo, da so zelo prijetne za nošenje. obenem pa imajo manj težke in boleče noge ter bistveno manj krčev v nogah. To je še zlasti pomembno pri tistih, ki opravljajo take poklice, kjer pretežno stojijo. Med temi poklici so najbolj na udaru kuharji, natakarji in frizerji. Zdravniki opažajo, da ljudje veliko raje nosijo kompresijske nogavice v preteklosti.

Sedaj jih ni treba več prepričevati o tem, da je nujno njihovo nošenje, saj pacienti to sami spoznajo, ko jih preizkusijo. Ne moremo pa mimo dejstva, do so vrhunske kompresijske nogavice precej drage. Vendar pa vsakemu, ki jih potrebuje zaradi svojega zdravja in počutja, priporočamo, da se odloči za njihov nakup. Nakup cenenih kompresijskih nogavic odsvetujemo, saj se vam lahko zgodi, da si jih boste nadeli le enkrat, ker bodo za nošenje popolnoma neprimerne. Pri vrhunskih kompresijskih nogavicah se vam to ne more zgoditi. Priporočamo vam hkraten nakup vsaj dveh parov kompresijskih nogavic, ker se je izkazalo, da boste z njihovim menjavanjem in rednim vzdrževanjem bistveno podaljšali njihovo življenjsko dobo.