Kolonoskopija s sedacijo ni bil tako neprijeten postopek kot sem mislil

Nekaj časa nazaj, sem začel dobivati kar močne bolečine v okolici mojega črevesja. Prav tako pa sem na temu predelu opazil tudi nekaj krvi, kar pa se je pokazalo, ko sem se odpravil na veliko potrebo. Tako pa me je to zelo prestrašilo, ter sem se zato preventivno odpravil na pregled k zdravniku, kjer pa bi mi ta verjetno opravil kolonoskopijo.

Da pa bi bil postopek čim manj boleč, pa mi je zdravnik predlagal, da se opravi kolonoskopija s sedacijo. Tako pa sem se s tem strinjal, saj bi lahko kolonoskopija s sedacijo pokazala, ali imam na črevesju kakšno bolezen, kar pa bi lahko bil v skrajnem primeru tudi rak na črevesju, česar pa sem se še najbolj bal.

Tako pa je bila kolonoskopija s sedacijo povsem brez bolečine, saj je sedacija poskrbela za omrtvičenje, tako da med samim postopkom nisem čutil ničesar.

Kolonoskopija s sedacijo ni bil tako neprijeten postopek kot sem mislil

Po koncu postopka, pa sem moral nato malo počakati, da je zdravnik analiziral vse podatke, ki jih je med pregledom dobil. Na koncu pa se je na srečo izkazalo, da je šlo zgolj za manjše vnetje, tako da ni bilo hudih težav. Tako pa mi je predpisal zgolj nekaj zdravil, ter so mi te bolečine nato po nekaj dnevih izginile, kar pa me je zelo razveselilo.

Čeprav pa me je kolonoskopija s sedacijo na začetku zelo prestrašila, pa sem zelo vesel, da sem se odpravil na ta postopek, saj sem tako lahko izvedel, če je z mojim črevesjem kaj narobe. Prav tako pa na koncu kolonoskopija s sedacijo sploh ni bila boleča, tako da me ni bilo potrebno biti ničesar strah. 

Tako pa je sedaj vse v redu in mi črevesje spet deluje povsem normalno, ter nimam nobenih težav z kakšnimi bolečinami, ali pa kakšnimi krvavitvami, kar pa pomeni, da ni več razloga za skrb in paniko.