Betonski strešniki so zahtevali močnejšo ogrodje strehe

Betonski strešniki so zahtevali močnejšo ogrodje strehe

Nekaj let, smo z družino podedovali neko hišo, katera pa je bila malo starejša. Ker pa smo v zadnjih letih prihranili kar nekaj denarja, smo sedaj imeli namen, da bi to hišo prenovili, ter se vanjo vselili, saj trenutno živimo v stanovanju, kjer pa plačujemo najemnino. Tako pa bi ta hiša lahko za nas končno predstavljala neko novo življenje na svojem.

No renovacija hiše, pa je zahtevala kar nekaj dela, saj je bilo sprva potrebno zrihtati vso fasado in podobne reči v zunanjosti hiše. Kar pa nas je najbolj skrbelo, pa je bila streha. Ta je prav tako potrebovala dobro renovacijo. Ker pa smo želeli, da bi streho pokrivali betonski strešniki, smo morali najprej preveriti, ali bo nosilnost konstrukcije sploh dovolj močna in stabilna, da bi prestala te strešnike, saj so betonski strešniki kar konkretno težji od ostalih.

Tako pa smo po več razmislekih, dorekli, da streha najbrž ne bo dovolj močna za betonske strešnike, kar pa je pomenilo, da smo morali zamenjati tudi ogrodje strehe. Ko pa smo to opravili, pa smo lahko potem brez težav in skrbi, namestili betonske strešnike, ter tako zaključili streho in pa zunanjo renovacijo hiše.

Takšno streho pa smo želeli imeti zato, ker so betonski strešniki zelo trdni in pa trpežni na vse vremenske razmere. V preteklosti pa je na temu območju že bilo veliko primerov, ko so vremenske razmere poškodovale ali pa odprle kakšno strešno kritino. Zato pa smo želeli minimalizirati to možnost, ter smo se zato odločili, da bodo betonski strešniki, oziroma betonska strešna kritina, najboljša odločitev za to.

Poleg tega pa imajo betonski strešniki zelo lep izgled, ter nam je bila tako končana streha zelo všeč in se je zelo lepo podala k ostalemu izgledu naše prenovljene hiše, v katero pa smo sedaj bili pripravljeni, da se vselimo in zaživimo na novo.